Waarom is bedrijfscontinuïteit een belangrijk thema voor u?

U loopt risico’s als agrarisch ondernemer. Zonder maatregelen loopt u het gevaar dat uw bedrijf stil komt te liggen, bijvoorbeeld door een grote brand of storm waarbij uw bedrijfsgebouwen en machines verloren kunnen gaan. Met een bedrijfscontinuïteitsplan zorgt u ervoor dat u stilstand voorkomt. Kies ook voor de juiste verzekeringen. De Zeeuwse geeft u tips over bedrijfscontinuïteit in de agrarische sector en wijst u op de risico’s.

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Wat is bedrijfscontinuïteit?

U wilt blijven ondernemen, ook als uw bedrijf te maken krijgt met schades. Bijvoorbeeld door:

  • Een grote brand, waardoor bedrijfsgebouwen en machines niet meer bruikbaar zijn of dieren overlijden;
  • Verlies van bedrijfsmiddelen door een onvoorziene oorzaak;
  • Milieuschade die u een flinke schadeclaim oplevert.

Na een calamiteit is voortzetting van uw werkzaamheden soms lastig. Het is daarom belangrijk dat u vooraf nadenkt over mogelijke consequenties en risico’s van uw bedrijf. En hoe u uw bedrijf draaiende houdt, ook bij tegenslag.

agrarische verzekeringen

Handige tips

  • Zorg naast preventiemaatregelen ook voor een bedrijfscontinuïteitsplan. Denk vooraf na over wat nodig is om uw bedrijf draaiende te houden na bijvoorbeeld een brand of storm.
  • Wilt u blijven ondernemen na een grote schade? Uw adviseur bespreekt graag met u welke verzekeringen in uw situatie nodig zijn.

Belangrijkste risico's

Bedrijf komt stil te staan

Een loods of schuur met alles wat daarin staat en ligt, gaat verloren door brand. Of een flinke storm, blikseminslag of hagelbui zorgt voor schade aan bedrijfsgebouwen en –middelen. Als uw bedrijf daardoor stil komt te staan, lijdt u bedrijfsschade. Gebouwen moeten hersteld worden en machines en andere bedrijfsmiddelen vervangen of ergens anders opgeslagen. Of u moet extra kosten maken voor het huren van vervangende opslagruimte of vervangende werktuigen. In de tussentijd moet het werk wel doorgaan. Uw bedrijfskosten blijven immers ook gewoon doorlopen. Een lange stagnatie of veel extra kosten kunnen het einde van uw bedrijf betekenen. 

Milieu raakt aangetast

Milieuschade ontstaat sneller dan u denkt. Bijvoorbeeld als een tank lek raakt. Of bij brand of storm waardoor verontreinigd bluswater of asbestdeeltjes milieuschade veroorzaken. Als u voor de sanering opdraait, loopt dit flink in de papieren. Dit is een gevaar voor uw bedrijfscontinuïteit.
Bespreek met een adviseur

Oplossingen voor bedrijfscontinuïteit in de agrarische sector

De voortzetting van uw bedrijf is belangrijk. Ook bij calamiteiten en tegenslag. Stel de continuïteit van uw bedrijf veilig en neem zelf de nodige maatregelen, zoals het opstellen van een continuïteitsplan. En kies voor de juiste verzekeringen. De Zeeuwse zorgt ervoor dat u kunt blijven ondernemen, ook bij tegenslagen.

Bedrijfsschadeverzekering

Schade aan uw agrarische bedrijfsgebouwen en bedrijfsmiddelen? Kies voor de Bedrijfsschadeverzekering om de toekomst van uw bedrijf zeker te stellen.

Extra Kostenverzekering

Kunt u na schade met aanpassingen doorwerken? Omdat u vervangende bedrijfsruimte en werktuigen huurt? Dan dekt de Extra Kostenverzekering de kosten.

Milieuschadeverzekering

Saneringskosten bij milieuschade in de agrarische sector lopen vaak hoog op. Evenals een schadeclaim wanneer mest of bestrijdingsmiddelen het milieu vervuilen. De Milieuschadeverzekering zorgt voor financiële bescherming.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2025