Kaasboerderij Schellach in Middelburg

Ondernemers-AOV

Waarom de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Omdat u als zelfstandig ondernemer een groot financieel risico loopt als u niet meer kunt werken. Zeker als u geen eigen financiële middelen heeft waarmee u uw inkomensverlies opvangt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft u dan toch de zekerheid van een vast inkomen. Onafhankelijk van de reden van uw arbeidsongeschiktheid. Of die nu door een ongeluk, ziekte of psychische klachten komt. Bij minimaal 25% arbeidsongeschiktheid keert de Ondernemers-AOV uit.

Naast financiële zekerheid ontvangt u persoonlijke hulp. Bij uw herstel en re-integratie. Samen bekijken we wat u nodig heeft. Misschien een werkplekaanpassing of omscholing? Soms dragen wij bij aan de kosten hiervoor. En verwijzen u door naar goede en betrouwbare hulpverleners.

Ook als u nog niet arbeidsongeschikt bent, heeft de Ondernemers-AOV nut. U heeft namelijk jaarlijks recht op een gratis Persoonlijke Gezondheidscheck. En gaat het mentaal even wat minder? Maak dan gebruik van de persoonlijke coaching. Die is gericht op uw persoonlijke effectiviteit. De coaching is er ook voor uw gezinsleden. Met preventie voorkomt u dat u arbeidsongeschikt raakt. Want u blijft toch ook het liefste doen waar u goed in bent? Ondernemen!

Lees voor meer informatie ook de brochure Ondernemers-AOV van De Zeeuwse

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Gratis preventie: gezondheidscheck en coaching
 • particulier-vinkje
  Alle onderdelen jaarlijks aanpasbaar
 • particulier-vinkje
  Duidelijkheid over wat u krijgt bij arbeidsongeschiktheid

Voor wie is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

 • ondernemers
  Voor álle ondernemers
 • ondernemers
  Vanaf 18 jaar t/m 54 en soms tot en met 59 jaar
 • specialist
  DGA'S

Wat is verzekerd bij de Ondernemers-AOV?

 • Uitkering bij arbeidsongeschiktheid
  De Ondernemers-AOV van De Zeeuwse biedt bij arbeidsongeschiktheid een uitkering en hulp om weer aan het werk te gaan. Vooraf weet u precies hoe hoog uw uitkering is als u arbeidsongeschikt raakt. En u bepaalt zelf uw eigen risico in dagen. Dat is de wachttijd voordat de uitkering ingaat. De verzekering keert uit bij minimaal 25% arbeidsongeschiktheid. Uw uitkering is maximaal 80% van het bruto-inkomen dat u per jaar verdient met uw onderneming. Het minimum verzekerd bedrag is € 10.000,-. Het maximum is € 200.000,-. U bepaalt zelf uw uitkeringspercentage en het verzekerd bedrag.
 • Extra dienstverlening
  Zoals hulp bij re-integratie en revalidatie. Samen met u kijken we wat er nodig is, zodat u weer kunt werken. Heeft u extra ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld een werkplekaanpassing of omscholing? Dan regelen we dat. En soms betalen we de kosten daarvoor. We hebben een uitgebreid netwerk van goede en betrouwbare hulpverleners. En verwijzen u daar graag naar door.
 • Preventieve diensten
  Voorkom dat u ziek wordt. Check regelmatig uw gezondheidssituatie. En schakel tijdig hulp in. De Ondernemers-AOV van De Zeeuwse helpt u, ook als u nog niet arbeidsongeschikt bent. Met:

  • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
  • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden.

  Deze dienstverlening is onafhankelijk en kost u niets. Er wordt geen persoonlijke informatie over u aan ons doorgegeven.

  In de brochure Ondernemers-AOV en de Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV leest u meer over wat wel en niet gedekt is. Ook uw adviseur informeert u graag.

U houdt zelf uw AOV up-to-date
Uw onderneming of privésituatie kan veranderen. Dan wilt u wel dat uw verzekering daarbij aansluit. Misschien wilt u tussentijds uw uitkering of eigenrisicotermijn veranderen. Omdat u meer of juist minder behoefte heeft aan financiële zekerheid. Dat is mogelijk. De AOV-waardemeter van De Zeeuwse is uw hulpmiddel daarbij. Daarmee zet u jaarlijks uw situatie en wensen op een rijtje. Zolang u jonger dan 55 bent, mag u uw verzekerd bedrag jaarlijks met maximaal 10% verhogen. Daar hoeft u geen medische informatie voor aan te leveren.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

 • Bent u minder dan 25% arbeidsongeschikt? Dan krijgt u geen uitkering.
 • Een uitkering tijdens de eigenrisicotermijn.
 • Uiteraard helpen wij u in beide situaties wel. Zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt gaan.

  In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als:

  • u met opzet of door roekeloos gedrag arbeidsongeschikt raakt;
  • u deelneemt aan gevaarlijke sporten;
  • u arbeidsongeschikt raakt na ongeluk waarbij u onder invloed van alcohol of drugs bent.

  In de Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV leest u meer over wat wel en niet gedekt is. Ook uw adviseur informeert u graag.

  Wat kost het?

  Wat kost de Ondernemers-AOV?

  Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De premie hangt onder meer af van:

  • uw beroep;
  • uw werkzaamheden;
  • de dekkingselementen die u kiest, zoals verzekerd bedrag en eigenrisicotermijn.

  De AOV heeft 2 premievormen:

  1. Het standaardtarief: een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt.
  2. Het combinatietarief: een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft.

  Overleg met uw adviseur welke vorm bij u past. Uw adviseur rekent een vergoeding voor advies en dienstverlening. Deze spreekt hij met u af. Deze kosten horen niet bij uw premie.Meestal is een telefonisch gesprek over uw medische situatie voldoende. Er is ook een instapvariant waar geen medische verklaring voor nodig is. En soms is een medische keuring nodig. Altijd als u 50 jaar of ouder bent. Een enkele keer vragen wij u om inzicht in uw financiële situatie. Boven een verzekerd bedrag van € 40.000,- altijd. En ook als wij u na een steekproef selecteren.

  Premiekorting: aanvangskorting of doorlopende korting

  Bent u jonger dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit? Dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.

  Heeft u liever een doorlopende korting? Kies dan voor deze premiekorting. Daarmee krijgt u 5% korting zolang uw AOV-verzekering loopt.

  Bent u ouder dan 50 jaar? Dan krijgt u geen aanvangskorting maar wel altijd doorlopende korting.

  Pakketkorting
  De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket Online of van CompleetVerzekerd Mijn bedrijf. Ook als uw AOV de enige verzekering bij ons is. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van uw pakketkorting. Met een Ondernemers-AOV krijgt u extra korting over uw andere verzekeringen. De pakketkorting geldt niet voor de premie van uw Ondernemers-AOV.

  Wat zijn de voorwaarden?

  Wat zijn de voorwaarden?

  Algemene voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
  Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (CompleetVerzekerd Mijn bedrijf)
  Algemene voorwaarden Privé Pakket Online
  Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (Privé Pakket Online)
  Voorwaarden Ondernemers AOV Voorlopige dekking

  Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

  Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

  Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
  Ik wil een persoonlijke oplossing

  Vind een adviseur